Festivalul Dulceții 2017 – Festivalul Prieteniei

Sâmbătă, 26 august 2017, s-a deschis oficial cea de-a VII-a ediție a Festivalului Dulceții, festival care în fiecare an este din ce în ce mai cunoscut pe plan național și internațional. Festivalul Dulceții este un eveniment de tradiție unde comuna Brebu își etalează bogăția gastronomică, turistică și etnografică. Pe platoul din fața Primariei Brebu timp de 2 zile s-au aflat dulcețuri fine şi inedite, siropuri şi multe alte răsfăţuri culinare, specifice festivalului, preparate după reţete originale şi oferite cu ospitalitate de gospodinele localităţii. Pe langa clasicele dulcețuri tradiționale (cireșe, vișine, trandafiri, prune, gutui, caise, zmeură, nuci verzi, căpșuni, mure), dulcețuri mai puțin obișnuite (ardei iute, castraveți, soc, păpădie, bujor roșu, gogonele, coajă de pepene, morcov, varză roșie) anul acesta au apărut dulceața de rubarbă și cea de aronia.

La invitatia primarului Adrian Ungureanu, in acest an au fost prezenți la Festivalul Dulceții, delegația din Polonia - condusă de primarul localității Jablonka, dl Antoni Karlak, delegatia din Ungaria - condusă de primarul localității Nagymányok, dl Karl Béla, delegatia din Republica Moldova - condusă de primarul localității Ialoveni, dl Sergiu Armaşu și delegatia din Germania - reprezentată de dl Gerd Hübner, office managerul localității Reichelsheim.

De asemenea la eveniment au participat și dl Ludovic Orban - președintele PNL, Ovidiu Dranga - Ambasadorul României în Polonia, Mădălina Lupea - prefectul județului Prahova, Iulian Dumitrescu - senator, Roberta Anastase și George Ionescu - deputați, Aurelian Gogulescu - președinte al Camerei de Comert Prahova, Marian Nistor și Rareș Enescu - consilieri județeni, Bogdan Nica - consilier al primarului municipiului Ploiești și primarii Cornel Nanu - Cornu și Lucian Costea - Valea Doftanei.

Ziua a început cu o slujbă religioasă susținută de un sobor de preoți care s-a desfășurat în incinta Mânăstirii Brebu și la care au participat și delegațiile din Polonia, Ungaria, Germania și Republica Moldova.

Dl primar Adrian Ungureanu, în discursul de deschidere al Festivalului, a mulțumit invitaților pentru participarea la acest eveniment unic în Romania și a exprimat speranța că legăturile de prietenie care s-au creat între conducerea Primăriei Brebu și delegațiile străine vor dura mulți ani de aici înainte.

Chiar înaintea deschiderii oficiale a festivalului, în cadrul unei adunări festive la care au participat delegațiile din Polonia, Ungaria, Germania si Republica Moldova, administrația locală din Brebu prin primarul Adrian Ungureanu, a oferit pentru contributia adusa la cresterea prestigiului comunei Brebu, titlul de "Cetățean de onoare" domnului Ovidiu Dranga, ambasadorul României în Polonia si domnului Antoni Karlak, primarul localitatii Jablonka - Polonia, localitate înfrățită cu Brebu.

In cinstea delegatiilor straine, a invitatiilor prezenti, precum si a cetatenilor comunei Brebu, in Centrul Cultural sa avut loc un program artistic susținut de Daniel Trifu și Taraful de Odinioară, Florin Vasilică si Grupul Teleormanul, Ansamblul Brebenelul și Corul angajaților Primăriei Brebu.

              
   
  Corul angajaților primăriei Brebu    
Ultima modificare Miercuri, 13 Septembrie 2017 19:03