Participarea delegatiei comunei Brebu la festivitatile prilejuite de marcarea a 450 de ani de atestare documentara a localitatii Jablonca din Polonia

În perioada 12 – 18 iulie 2016, la invitația Dlui ANTONI KARLAK, Primarul localității JABLONKA, localitate înfrățită cu Comuna BREBU, o delegație condusă de dl dr.ing. ADRIAN-GHEORGHE UNGUREANU, Primarul localității Brebu, a participat la manifestările prilejuite de marcarea a 450 de ani de atestare documentară a localității JABLONKA – POLONIA.              

Pe parcursul perioadei de ședere în Polonia delegația română a participat la numeroase activități desfășurate, împreună cu delegațiile celorlalte state partenere.

             

A fost sădit „copacul prieteniei”, în centrul localității, de către dl Primar al comunei Brebu, împreună cu membrii delegației române. Delegația noastră a participat la un moment comemorativ în Biserica localității, prilej cu care a fost descoperită statuia Papei Ioan al II-lea, în prezența Cardinalului de Cracovia și Arhiepiscopului de Varșovia.

              

Delegația noastră a participat la dezvelirea plăcii comemorative, așezată în apropierea Primăriei din Jablonka, alături de cele cinci plăci comemorative ale localităților partenere din Slovacia, Germania, Ungaria, Cehia, Ukraina și Polonia; în aceste momente festive au fost intonate Imnurile de Stat ale fiecărei țări partenere.

         

Primarul comunei Brebu, însoțit de membrii delegației au luat parte la alte activități comemorative în Centru Cultural din Jablonka, prilej cu care dl dr.ing.Adrian Ungureanu a rostit o alocuțiune.

             

La manifestările sportive desfășurate pe stadionul din localitate echpa de fotbal „în 7” a localității Brebu a cucerit Locul I și Cupa Festivalului.

             

În cadrul manifestărilor cultural-artistice desfasurate pe stadionul din localitate, un moment folcloric de mare finețe artistică l-au prezentat membrii Ansamblului „BREBENELUL” al Centrului Cultural Brebu. Costumele populare, originalitatea dansurilor populare, măiestria cu care au dansat cele șase perechi i-au încântat pe cei prezenți pe scena stadionului din Jablonka, membrii ansamblului fiind aplaudați în repetate rânduri la scenă deschisă. Pentru participare si prestatiae Ansamblul Brebenelul, a primit o diploma din partea primarului Antoni Karlak

 

De altfel, Televiziunea locală PODHALETv a transmis atât în direct cât și înregistrat pe Internet programul ansamblului folcloric din Brebu. (http://tvpodhale.info/)

    

Pe parcursul intregii perioade in cida timpului friguros, s-a simțit căldura sufletească a tuturor celor prezenți, care au contribuit la bunul mers al desfășurării evenimentelor, iar Dl Primar Antoni Karlak a mulțumit în finalul reuniunilor tuturor celor care au contribuit la buna desfășurare a acestei manifestări, arătând că diferența de religie, limbă sau tradiții nu este o piedică în calea prieteniei și colaborării dintre națiuni, ci este chiar un liant care unește și leagă prietenii durabile.

 

Detalii de la evenimentul din jablonka gasiti accesand si www.jablonka.pl

 

              
Ultima modificare Luni, 25 Iulie 2016 07:52