Sfintire Troita din lemn in satul Pietriceaua

Pe noul drum comunal 4C, in punctul Feliga, asfaltat in toamna anului 2015, ceea ce constituie un beneficiu urias pentru pietriceni, in gradina familiei Sinca, s-a amplasat o frumoasa troita de lemn, menita sa constituie un reper pentru sateni, dar si pentru cei care viziteaza aceste pitoresti plaiuri. Nu departe de acest loc, pe islazul Cota, in punctul La Stalpulet, este noua zona de picnic a satului Pietriceaua, locul oferind o panorama splendida spre Brebu si Campina.  

Troita este sculptata in lemn de salcam si de frasin, de catre Florin Sinca, in memoria celor din familiile Sinca si Petcu. Troita este fixata pe un piedestal din piatra de pe paraul Lupa. Ea are o inaltime de 4 m si cuprinde simboluri vechi ortodoxe si romanesti: crucea bizantina, colac, dinti de lup, romb, cruce in trefla, flori si simboluri vegetale, motive populare de pe tolurile muntenesti. Troita a fost sfintita de catre parintele paroh Valentin Dima, duminica, 24 aprilie 2016, de sarbatoarea Intrarii in Ierusalim (Floriile), in prezenta domnului primar al comunei Brebu, Adrian Gheorghe Ungureanu, a domnului viceprimar Aurica Nitulescu si a domnilor consilieri locali, Ilioiu Catalin si Petre Boeru, ultimul, fiu al satului Pietriceaua.  

Au luat parte un numar de peste 80 de persoane, rude, sateni, credinciosi, ofiteri de politie, evenimentul incheindu-se cu o agapa frateasca. Au rostit scurte alocutiuni, primarul comunei, col.(r.) Marian Nencescu si Alteta Sa Principele Serban Dimitrie Sturdza, un iubitor al comunei Brebu.

 
Ultima modificare Marți, 10 Mai 2016 06:05
Mai multe din această categorie: Alegeri locale 2016 »