Ziua Națională a României

Pe 1 decembrie 2017, românii de pretutindeni sărbătoresc Ziua Națională a României. Ziua de 1 decembrie 2017 marchează împlinirea a 99 de ani de la Unirea principatelor Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România, eveniment care a avut loc la 1 decembrie 1918.

Ca în fiecare an, Primaria și Consiliul Local al comunei Brebu au acordat o deosebită atenție acestui eveniment. Cu această ocazie au fost organizate evenimente și manifestații în Centrul Cultural și pe platoul din fața primăriei Brebu.

Activitățile au început la orele 11.00 în Centrul Cultural şi au fost deschise de primarul Adrian Ungureanu care prin discursul său a prezentat importanța evenimentului de la 1 Decembrie. Preoții din Brebu și invitați de la alte parohii, au ținut o slujbă de pomenire pentru cei care s-au jertfit pentru apărarea neamului. A urmat un frumos program artistic al copiilor din Scoala Generală „Matei Basarab” din Brebu sub conducerea domnului director, profesor Codarcea Viorel și al copiilor de la cercul de muzică din corul Centrului Cultural Brebu, condus de domnul profesor David Gheorghe. Manifestația din Centrul Cultural s-a încheiat prin hora unirii. Toți cei prezenți la sărbătoarea acestui eveniment, au fost invitați pe platoul din fața primăriei să servească tradiționala fasole cu ciolan. Ziua dedicată Zilei Naționale s-a încheiat printr-un foc de artificii şi aprinderea iluminatului festiv.

             
Ultima modificare Duminică, 03 Decembrie 2017 08:54